Lalvin EC-1118-GER

Lalvin EC-1118-GER

Mælt er með EC-1118 gerinu fyrir allar víntegundir, þar á meðal freyðivín, síðuppskeruvín og safa. Einnig má nota það til að endurræsa staðnaða gerjun.

EC-1118 Saccharomyces bayanus

Uppruni

EC-1118 gerið var einangrað, rannsakað og valið úr kampavínsgerjunum. Vegna samkeppniseiginleika sinna og getu til að gerja jafnvel við mjög mismunandi hitastig er EC-1118 eitt mest notaða gerið í heiminum.

Vínfræðilegir eiginleikar og notkunarmöguleikar

Gerjunareiginleikar EC-118 – afar lítil froðumyndun, rokgjörn sýra og hýdrógensúlfíð (H2S) – gera þetta ger að framúrskarandi kosti.« Það gerjar vel við mjög breiðan hitaskala, frá 10° upp í 30°C, og hefur mikið osmósu- og alkóhólþol. Góð hnatfelling (samruni fínni agna í stærri eindir) með þéttu botnfalli og fremur lítið bragð og lykt eru líka eiginleikar EC-1118.

An excellent choice for champagnes and late harvest wines. Also a very good choice for dry whites.

Origin

The EC-1118 strain was isolated, studied and selected from Champagne fermentations. Due to its competitive factor and ability to ferment equally well over a wide temperature range, the EC-1118 is one of the most widely used yeasts in the world.

Oenological properties and applications

The fermentation characteristics of the EC-1118 — extremely low production of foam, volatile acid and hydrogen sulfide (H2S) — make this strain an excellent choice. This strain ferments well over a very wide temperature range, from 10° to 30°C (50° to 86°F) and demonstrates high osmotic and alcohol tolerance. Good flocculation with compact lees and a relatively neutral flavor and aroma contribution are also properties of the EC-1118.

The EC-1118 strain is recommended for all types of wines, including sparkling, and late harvest wines and cider. It may also be used to restart stuck fermentations.

200
VIC17051
 
Prentvæn útgáfa